Sider

onsdag 8. august 2012

Billige Champions?

Stabilitet koster. Og det bør det. Hvis du finner ett selskap som har økt utbyttet sitt hvert år gjennom kriger, naturkatastrofer og resesjoner, så er det kanskje verdt å betale litt ekstra. Du får kanskje ikke det mest fantastiske avkastningen, men du sikrer deg en inntektsstrøm som øker raskere enn inflasjonen vært år. Er du ung så er det utrolig hvordan reinvesterte utbytter øker avkastning og utbetaling av utbytte over tid.

Store, stabile utbyttebetalende selskaper som MCD, PG, CLX osv trades med en P/E på henholdsvis 16,7, 19,8, 18,1 med utbytter på rett over 3%. Dette er noe over deres historiske gjennomsnitt, men dagens vanskelige makro-forhold gjør at inntekts-hungrige investorer byr opp prisen.


Gjennomsnittlig P/E for en Dividend Champion/Aristocrat, dvs ett selskap som har økt utbyttet i over 25 år på rad, er nesten 19(ref. siste oppdaterte Dividend Champion liste fra DRIP Investing http://dripinvesting.org/Tools/Tools.asp )


Min spådom: Det kommer til å vare. Lenge.
Det såkalte "tapte tiår" har gjort mange investorer utrygge og de søker mot Dividend Champions, Contenders og Challengers.

Markedet vil ikke la disse gigantene betale utbytte på 5-6-7% så aksjekursen vil følge videre opp så lenge selskapene fortsetter å øke utbytte.

De fleste av disse er saktevoksende selskaper som ikke er så altfor spennende. Typiske SWAN(Sleep Well At Night) aksjer. De kan være fine å ha som en kjerne i porteføljen din.

Listene med Dividend Champions(25års utbytteøkning), Contenders(10års utbytteøkning) og Challengers(5års utbytteøkning) oppdateres av David Fish hver måned.
Hvis du følger hans artikler på Seeking Alpha vil du få oppdaterte lister rett i innboxen din. Anbefales.


Men, er det fortsatt noen røverkjøp i Champions listen?

Jeg kikker etter selskaper med P/E under 15 og utbytte på over 3%(ref. min strategi)

Disse dukker opp på denne måndens liste:
                                             
AFLAC
Chevron
Community Trust Bank
Diebold
Eagle Finacial Services
Emerson Electric
Mercury General Corp
Pitney Bowes
Tompkins Finacials
Universal Health Realty Trust
Walgreen Company

En rask kikk over disse utelukker med ett par navn med en gang. Pitney Bowes har utbytte på over 10%, men de driver med utstyr til postkontor og lignende. Ikke akkurat en bransje i vekst.
Community Trust Bank er som navnet tilsier, en bank. Jeg forstår ikke nok om hvordan disse faktisk tjener pengene sine og selv om de er en Champion og tydeligvis har drevet sjappa bra de siste 25 år(minst) så må jeg kunne mye mer om bransjen før jeg eventuelt setter penger i selskapet. Men på watchlisten havner den.

Aflac har jeg fulgt litt en stund og det ser ut som selskapet har blitt straffet veldig for sin eksponering mot Euro-gjeld og Japan. Selskapets direktører har jobbet kraftig for å redusere eksponeringen mot Euro-gjeld og det virker som deres store eksponering mot Japan er missforstått. Aflac er ett kjøp på dagens pris.

Ellers var det ett par navn jeg aldri har hørt om, noe som alltid er spennende. Da blir det mer rapportlesing, lytting til conference-calls og grubling. Alltid spennende.
Så tydeligvis er det forsatt muligheter til å gjøre ett aldri så lite kupp, selv om selskapet er Dividend Champions.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar