Sider

søndag 29. juli 2012

Porteføljeoppdatering Juli 12

Kvartalsrapportene er i gang igjen og for min del ser det bra ut.

Intel leverte ikke helt etter forventningene, noe som skyldes lavere etterspørsel i fremvoksende markeder og i Europa. INTC er likevel en SWAN-aksje(Sleep Well At Night) og svingningene er minimale. Som en Core-holding hadde jeg nesten håpet på litt mer fall så jeg kunne kjøpt mer. Jeg er fortsatt stor Intel-bull, spesielt på langsiktig basis.

3D-systems er min første explore-aksje. Den blir fulgt svært tett og selskapet leverte ett nytt knall-kvartal denne uken. Jeg vurderte sterkt å selge aksjen før rapporten, da vanskelige makroøkonomiske forhold gjør det vanskelig for de fleste å drive butikk. Jeg hadde heller ikke mulighet til å følge kvartalsrapporten live, noe som kunne føre til prisras uten mulighet til å reagere. Magefølelsen sa likevel HOLD og det viste seg å være smart.
DDD økte omsetningen med nesten 60%, men selskapet har kjøpt opp en haug andre små og store selskaper, så på bunnlinjen så det dårligere ut. Aksjen falt først 5% før den påfølgende dag steg med nesten 10%. Aksjen er opp godt over 60% siden jeg kjøpte den, så det har vært en svært god investering. Aksjens P/E stiger i takt med omsetningen, men den ligger fortsatt med en PEG på ca 1, noe som er akkurat passe på en vekst-aksje. Men aksjen er tydeligvis priset for perfeksjon, så den vil fortsatt bli fulgt svært tett og jeg har kort vei til salgs-knappen hvis selskapet senker estimater eller det kommet andre dårlige nyheter.


BP levere resultater 1 August og det er ikke ventet noen større overraskelser. Det kan føre til endel svingninger hvis selskapet lever over eller under estimatene. Jeg vil følge sjefenes conference-call og se hva de gjør med salg av sine eiendeler for å ha cash nok til å betale ut erstatningskrav. BP er ikke akkurat en SWAN-aksje, men med en langsiktig tidshorisont tror jeg selskapet vil gi tilstrekkelig avkastning.
Utbyttet på 4,8% gir meg avkastning mens jeg venter.
SFL leverer heller ikke tall før August og det er ventet lite nytt herfra. 
Jeg klarte ikke å dy meg lengre og gikk inn i en liten posisjon i Nokia. Jeg har brutt min egen regel om å ikke ha høyere kostnader ved kjøp enn 1%, men selskapet er så volatilt og fremtiden så usikker at jeg vil heller gå inn i mindre posisjoner og følge utviklingen tett.

2 kommentarer:

 1. Morsomt at ting ser bra ut for fremtiden, morsomt med rapport :)
  En kamerat gikk inn i Nokia han også, så skal bli spennende å følge(selv om Nokia ikke er på min portefølge enn så lenge)

  SvarSlett
 2. Fremtiden ser alltid lys ut:)
  Selv om jeg får høre det ofte at amatører ikke har noe i markedet å gjøre og at jeg må kjøpe indeks-fond så tror jeg på aksje-plukking. Om det skulle slå feil så er det uansett en hobby. Ikke mange hobbyer man har muligheten til å tjene penger på;)

  Forhåpentligvis blir det litt mer penger til å handle for utover høsten. Har mange kjøpskandidater, men lite kroner.

  Nokia blir spennende. Opp ca 7% siden kjøp, men det kan være borte i når USA åpner etterpå. Svært volatilt, men det er en liten spekulasjon fra min side. Er ung og har råd til å ta litt risiko.

  SvarSlett