Sider

onsdag 19. september 2012

Tid for å kikke på sykliske aksjer?

I dagens verden med vanskelige makroøkonomiske forhold som euro-krise, nedkjøling i Kina og den såkalte "fiscal-cliff" i USA betaler investorer stadig mer for stabilitet. Dette betyr at gjennomsnittlig P/E på Dividend Champions er nesten 19.

10-års U.S Treasury gir en "avkastning" på 1.61% noe som i realiteten er negativ avkastning etter inflasjon og evt skatt. Det er netto inn-flyt av penger til de store obligasjonsfondene, selv om avkastningen også her er svært dårlig. Økende renter vil føre til elendighet og selv om FED har lovet å holde rentene lave til minst 2015 så er mulighetene for videre fall liten. Rentene er allerede så lave at det lite igjen å kutte.. Er du bullish på verdensøkonomien de nesten årene er det ikke stedet man vil sette sin hardt opparbeidede kroner.

Har du lang tidshorisont og ikke får panikk hvis du ser beholdningen din faller, kan det kanskje være på tide å kikke litt på sykliske aksjer. Definisjonen på disse er selskaper/aksjer som stiger og faller i takt med verdensøkonomien. Går verden bra vil det bygges mer, og selskaper som lager tungt utstyr til byggebransjen, gruveutstyr og lignende vil gjøre det svært bra. Det vil forbrukes mer olje, så oljeprisen og dermed inntjeningen til oljeselskapene vil øke.

Disse selskapene er selvfølgelig ikke like stabile som Dividend Champions, men muligheten for prisstigning i aksjen er stor på noen års sikt. Dette er selvfølgelig under forutsetningen at verden går mot en bedring og ikke en forverring. Prisningen på endel av navnene i sektoren tilsier at selskapene er på høyden av sin økonomiske syklus, men realiteten er en helt annen.

Mange av disse selskapene har nok penger til å overleve alvorlige nedturer og til å kjøpe opp mindre finansielt stabile selskaper.

Noen tips til din watchlist?

Caterpillar(CAT)  med en P/E på 10.41 og en yield på 2,3%
Eaton(ETN) med en P/E på 11,43 og en yield på 3,2%
Cummins(CMI) med en P/E på 9,85 og en yield på 2,0%
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar