Sider

onsdag 30. januar 2013

Kjøpebonanza

Har vært hjemme med sykt barn hele uka og har hatt mye tid til å analysere aksjer.

Selv om markedet i seg selv er ganske høyt priset, finnes det fortsatt muligheter.

Idag har jeg gått inn i to nye selskaper, samt økt posisjonen min i Nokia.

Først ut er Textainer Group Holdings (NYSE Ticker: TGH)
Selskapet eier, kjøper, selger og leier ut containere som brukes til frakt av varer på skip, tog og lastebiler over hele verdenSett de før?

Markedet for dette er stort og økende. For shippingselskaper er det praktisk å slippe å eie disse containerene selv noe som fører til ekstra utgifter, ansatte og usikkerhet i nedgangstider. De har over 400 forskjellige kunder som shippingselskaper, togselskaper og U.S Army.

Selskapet har en P/E på ca 10, utbyttegrad på 4,3 og de har økt utbyttet i en veldig hyggelig tempo siden IPO. Utbetalingen av utbytte er på behagelig 39%. De har også svært hyggelige marginer, selv slik shippingbransjen er for tiden.

Selskapet har mye gjeld, men de fungerer i prinsipp som ett finansieringsselskap og gjelden brukes til å ekspandere. 

Jeg har gått inn i en liten posisjon siden aksjen har steget svært mye den siste tiden. Vil kjøpe mer på ett eventuelt pullback eller ved endrede/bedre fundementale forhold. 


Selskap to er Apple. Ikke mye å skrive om dette selskapet som ikke allerede er gjenntatt til det kjedelige. Nå er stemningen mot selskapet så dårlig at jeg måtte bare. P/E på 10 for ett selskap som vokser slik som det gjør er latterlig. Backer du ut de 137milliarder$ de har i cash og investeringer er P/E ca 7. utbyttet er lavt og det virker ikke som ledelsen er spesielt aksjonærvennlige. Men selskapet er underpriset og med mindre de gjør noe store blundere bør markedet prise dem bedre i løpet av noen få mnd til ett par år. Liten posisjon.    
En Nokia-hedge kanskje!?

Også har jeg kjøpt litt mer Nokia. Jeg legger pengene der munnen min er. Jeg har troen på selskapet over en periode på 1-5år. Teknologi-selskaper har aldri noen skikkelig "moat" fordi det endrer seg så fort, men eiendelene er verdt mer solgt i deler enn det går for nå. Begynner å bli en god posisjon, og klart overvekt i forhold til min portefølje. 


Cash-beholdningen er lavere enn den var i går, men jeg føler ikke jeg har forhastet meg. Apple har jeg siklet på lenge, TGH passer meg perfekt og Nokia er noe jeg har veldig troen på, som leserne av bloggen kanskje har fått med seg.
Jeg har nå en mye høyere risiko og beta i porteføljen enn planen var når jeg startet. Men jeg er 28 år og har lang tid til pensjon. Min største risiko er nok å ikke ha nok til å pensjonere meg med i stil.
Jeg håper jeg utvikler disiplin nok til å kjøpe "kjedeligere" selskaper senere, men det er mange gode vekstselskaper der ute og pr nå passer det meg bedre. 

Det går jo ikke så ille heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar