Sider

mandag 22. september 2014

Kjøp: InvenSense (INVN)

Har idag kjøpt litt InvenSense (NYSE:INVN) til 21,02$pr aksje


InvenSense er ett teknologiselskap som lager bevegelsessensorer og lignende komponenter.
De lager gyroskoper, trykksensorer, lydsensorer, innendørs navigasjon osv.

Selskapet har en cap på rett under 2Mrd$ og går med underskudd pr idag.

I dagens marked finner jeg ingen gode dealer på store etablerte utbyttebetalende selskaper, så jeg ser oftere etter mindre nyskapende selskaper som har store muligheter for å vokse selv om vi skulle fått en korreksjon i "markedet"

Selskapets største kunder er Samsung(ca 30%) LG(ca 10%) og Xiaomi(ca 10%)
Fra og med neste kvartal regner jeg med at Apple også blir en ti prosent-kunde.

InvenSense har nemlig vunnet en plass i den nye Iphone6.
Dette har jeg ventet på å fått bekreftet en stund, da det har ligget litt i kortene.
INVN har bygget inventar i to kvartaler nå og har inventar som ligger langt over normalen.
Dette skal ifølge ledelsen flyttes i løpet av de neste to kvartalene. Samtidig med økningen i inventar har også fabrikasjons-kapasiteten økt med 3x det siste året, som følge av utvidede avtaler med TSCM og GlobalFoundries(verdens ledende mikroprosessor-fabrikker for fab-less kunder)

Så når Baird nedgraderte aksjen og den sank 10% idag så hoppet jeg på muligheten. Nedgraderingen kom pga Baird mente smarttelefon OEM's kanskje ville se mer mot STMicro(største konkurrent sammen med Bosch) for sine behov fremover.
Nå bør det nevnes av STMicro hadde akselerometeret i iPhone 5s og har blitt dumpet av Apple til fordel for INVN, så den begrunnelsen blir for tynn.. Markedet reagerer som vanlig med panikk når en analytiker har en mening om noe, selv om denne analytikerens track-record er ca 55%. Omrent som å kaste kron og mynt.

Fremtiden for INVN er etter min mening lysende. De sitter godt plassert midt i en mengde eksploderende markeder, som mobil og tablet navi og kontekst, fitness(smartklokker o.l) medisin(tracking av vitale tegn, sensing av økt temp, blodtrykk, puls o.l) samt stemme og audio overvåkning.


Ettersom Apple Watch ikke er i salg enda og en såkalt teardown ikke har blitt gjort er det umulig å si om INVN har vunnet en plass i denne enheten, men endel tyder på akkurat det. Det vil kunne bety ytterligere omsetning og overskudd, som jeg ser komme allerede i desember-kvartalet.


Dette er en ganske spekulativ posisjon og man er aldri garranert å få være med i neste utgave i iPhone, men for en periode på 2-3år så tror jeg dette er en god investering.


Det blir exit hvis INVN blir sittende med mye inventar over nyttår. Da har jeg sannsynligvis tapt endel penger innen den tid:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar