Sider

onsdag 28. oktober 2015

Kjøp og salg 28.10.15 + foreløpig porteføljerapport.

Gjort litt justeringer av porteføljen idag.


Solgte meg ut av SDRL idag. Kurs: 55,45
Dette har vært min desidert dårligste investering noensinne.
De fleste som bor i Norge har vel fått med seg hva som har skjedd med oljeservice, drilling osv.

Så hvorfor solgte jeg ikke før? Godt spørsmål. Når alt av oljeaksjer falt som en stein i fjor på denne tiden var jeg midt i oppføringen av ett hus. At dette gikk riktig for seg var noe mer viktig enn en aksjeposisjon. ca 1000 ganger mer penger faktisk. Når jeg åpnet øynene til finansverdenen igjen etter huset var bygget tenkte jeg at dette har falt altfor langt, altfor fort. Oljeprisen må vel opp igjen snart?
Jeg har lært noe mer om råvarer i året som har gått;)
Mulig SDRL kommer seg gjennom denne nedturen, men jeg tok heller de få kronene som sto igjen og løp. Har jeg lært noe? håper det.


Solgte meg også ut av FEIC. Tjente så vidt noen kroner på denne posten, men det var kun pga dollarkursen. Dette selskapet har jeg tenkt på å selge en stund og en dårlig rapport i går, med dårlig guidance så gjorde det avgjørelsen lett. At de fortsatt trader på så høye multippler er merkelig med så dårlig vekst i lang tid. spennende bransje, men det går for sakte.


Så hva har jeg gjort med disse kronene? Kjøpt mer GILD
De leverte igjen fantastiske tall i går. og aksjen trader ned, som vanlig når de leverer gode tall.
Ikke mange kvalitetsselskaper som trader på disse multipplene som faktisk har vekst,
Wall Street tror vel ikke at Gild skal vokse noe mer, ellers hadde PE vært høyere enn 8-10

Hvis noen har interesse for dette selskapet foreslår jeg DoctorRX sine artikler på Seeking Alpha og Todd Cambell hos the Fool.


Videre leverte Apple tall i går. Ser ut som den kinesiske forbrukeren ikke bryr seg veldig om at aksjemarkedet i landet har gått på en liten smell. Ikke så rart kanskje når man ser hvor få privatpersoner som faktisk eier aksjer i landet. Og at det faktisk har steget ca 45% siden denne tiden i fjor. litt perspektiv er alltid greit. Jeg har ikke gått gjennom hele rapporten enda, men overskrift-tallene ser svært så bra ut. Snart opp 200% på AAPL

INVN har vært en dårlig aksje for meg, men selskapet har gjort akkurat som det skal og de leverer tall i kveld som jeg forventer skal være helt OK: viktig å huske at selskapets prestasjoner og aksjens prestasjoner ikke alltid korelerer. Se forøvrig MFST. 15år tok det å slå all time high. selskapet er noe mer profitabelt nå enn i 2000. Mulig INVN ble kjøpt på litt høye multippler, men har fortsatt stortro på IoT og INVN er best in class. long-term hold.

NOV leverte også tall i går. også her har oljeprisen gitt selskapet ett skikkelig skudd for bauen, men de har kuttet kostnader kraftig og de tjener fortsatt penger i alle segmentene. Noe bekymret for backloggen men tror NOV vil komme ut av denne nedturen sterkere enn noensinne. Så også hint fra sjefen om at det muligens vil bli noen oppkjøp i tiden fremover. selskapet har fortsatt god kredittrating og penger er fortsatt billig. har fortsatt troen.



Dette året har så langt vært mer volatilt enn mine få år i markedet. På tide å lære litt om hva jeg gjør når ting går nedover. Blir en spennende rapport-sesong fremover. Dette er i hvertfall en spennende hobby:)

Forøvrig er jeg på Shareville under nicket MariusPåLandet.

Kudos til Nordnet for både den tjensten og for Pengepodden som er en morsom podcast for oss som liker slikt;)

3 kommentarer:

  1. Jeg er veldig dårlig på å legge igjen kommentarer på bloggen din - men den leses med stor interesse, skal du vite....

    SvarSlett
  2. Det er hyggelig å høre.. Jeg skal gå i gjennom bloggen din også.. Flott at flere norske amatører hiver seg på og snakker om både opp og nedturer. Lykke til i markedet..

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett